1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Перник дава на концесия терен на ски пистата в местността Цоцевица в Голо бърдо

Община Перник дава на концесия терен на ски пистата в местността Цоцевица в Голо бърдо

Съоръжението е просъществувало в периода между 1976 и 1989 г.

Община Перник дава на концесия терен на ски пистата в местността Цоцевица в Голо бърдо. Предложението е заложено в проекта на програмата за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост, за 2014 г., съобщава БТА.

Общината планира подновяване на експлоатацията на пистата, която била уникална и се е ползвала в миналото целогодишно. Съоръжението е просъществувало в периода между 1976 и 1989 г.

Ски пистата била направена от специални полиетиленови отливки, съединени по подходящ начин. Покритието било изработено в заводи в Перник и София. Трасето било с дължина 400 метра през лятото, а зимата достигало до 1500 метра. Пистата била съоръжена със специално направени четки, които усилвали ефекта на плъзгането, нощем била осветена. Поддържало се целогодишно и трасето на влека.

Всяка есен тук на подготовка идвали отборите на ЦСКА, "Славия", Самоков и др. След 1989 г. съоръжението било напълно разграбено. През 2005 г. ски пистата е била отдадена на концесия. Впоследствие обаче по съдебен път договорът е бил прекратен, защото концесионерите не направили планираните инвестиции и не използвали базата за развитие на професионален и аматьорски спорт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.