1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Oбщина Пловдив организира инициатива „Книги за смет“

Oбщина Пловдив организира инициатива „Книги за смет“

Eксперти от РИОСВ изнесоха открит урок в СУ „Свети Кирил и Методий“

Кметът на район „Западен“ Димитър Колев бе домакин на кампанията на РИОСВ – Пловдив за Световния ден на Земята – 22 април. Заедно с експерти от инспекцията изнесе открит урок в СУ „Свети Кирил и Методий“. Ученици от ІV клас гледаха с интерес анимационния филм „Ози Озон“, който разкрива причините за появата на озоновия слой, дава препоръки за опазване на климата и как да се защити населението от вредните въздействия на ултравиолетовите лъчи. Експертите от РИОСВ – Пловдив инж. Мариана Кондаклиева и инж. Десислава Георгиева разясниха на децата влиянието на фреоните върху увеличаване на озоновата дупка.

Децата се включиха в игра за сглобяване на картонени контейнери за разделно събиране на отпадъци, като на помощ им се притекоха кметът на района Димитър Колев и зам.-кметът Георги Георгиев. Те подариха за децата пъзел с изображение на природен пейзаж и изразиха увереност, че малките ще бъдат коректив за своите родители и ще опазват природата. Експертите на екоинспекцията осигуриха за всяко дете информационни материали и учебни помагала. Сглобените контейнери ще останат за ползване в училището.

Мотото на кампанията по повод Световния ден на Земята тази година е „Повишаване на знанията за околната среда и климата“. На 23 април 2017 г. община Пловдив организира инициатива „Книги за смет“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.