1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Септември ще изгражда пречиствателна станция

Община Септември ще изгражда пречиствателна станция

Проектът на стойност 9 млн. лв. се финансира от ОП „Околна среда”

Министър Нона Караджова и кметът на община Септември Петър Бошев подписаха  договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води на град Септември. Проектът на стойност 9 млн. лв. се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”.

Община Септември няма изградена Пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/. След изпълнението на проекта 10 300 жители ще бъдат свързани към пречиствателна станция. Освен екологичните ползи за града, реализацията му ще донесе и много социални и икономически ползи за региона. С рехабилитацията на ВиК-а мрежата ще се повиши ефективността на водоснабдителната и канализационната мрежа, ще се подобри качеството на питейната вода, ще се спестят водни ресурси, ще бъдат  осигурени нови работни места.

Общо по приоритетна ос 1 на оперативната програма - „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в населени места”, са договорени близо 3,524 млрд. лв. (140,31% от средствата за сектора). От тях са изплатени  над 423 млн. лв. В изпълнение са 126  проекта на стойност 3,364 млрд. лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.