1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Свищов кандидатства със седем екопроекта пред МОСВ

Община Свищов кандидатства със седем екопроекта пред МОСВ

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 16 март

Със седем разработки участва община Свищов в конкурс за екопроекти на Министерството на околната среда и водите, съобщиха от местната администрация. Конкурсът се провежда в рамките на националната кампания „За чиста околна среда", под мотото „Обичам природата - и аз участвам".

Проектите трябва да са насочени към почистване на замърсени площи, възстановяване или създаване на зони за отдих, като за общините и кметствата се отпускат до 10 000 лева на проект, за училищата и детските градини - до 5 000 лева, а за неправителствените организации - до 3 000 лева.

Община Свищов участва с един проект за града и шест за кметствата Ореш, Царевец, Козловец, Морава, Българско Сливово и Вардим. Проектът за град Свищов предвижда почистване и облагородяване на парк „Калето", като включва ремонт на чешмата, пейките и детски уреди и доставка на нови съоръжения за отдих и игра.

Проектите за кметствата се отнасят за почистване и благоустрояване на зони за спорт и почивка в централните им части.

Със свои екопроекти за облагородяване на дворните си пространства в конкурса се включиха и седем училища и две детски градини от крайдунавската община. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 16 март.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.