1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Общините ще могат да купуват цветни кофи с европейски средства

Общините ще могат да купуват цветни кофи с европейски средства

Догодина ще бъдат отпуснати общо 140 млн. лв. за изграждане на регионални депа в Пазарджик, Кочериново, Провадия и Своге

Общините ще могат да купуват контейнери за разделно събиране на отпадъци с пари по оперативна програма "Околна среда". Това става ясно от актуализираните правила на програмата за 2011 г., обявени от Комитета за нейното наблюдение към министерството на околната среда. С европейски средства ще може да се купят и коли за превоз на отпадъците. Това ще подпомогне изграждането и свързването на регионални депа, които са приоритетни за програмата.

Промените в правилата за финансиране ще освободят средства за въвеждане на диференцирана "такса смет" от местните власти, твърдят от екоминистерството. Заради новите правила общините може да бъдат по-гъвкави при определянето на такса "битови отпадъци".

Догодина ще бъдат отпуснати общо 140 млн. лв. за изработване на нови планове за управление на реките, изграждане на регионални депа в Пазарджик, Кочериново, Провадия и Своге и опазване на биоразнообразието, пише в приетия индикативен работен план на оперативната програма.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.