1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Обучение на кметовете и доброволческите отряди от Видинска област ще се проведе днес

Обучение на кметовете и доброволческите отряди от Видинска област ще се проведе днес

Срещата има за цел да се постигне резултатна превантивна работа сред населението

Обучение на кметовете и доброволческите отряди от Видинска област ще се проведе днес в крайдунавския град. Каква трябва да бъде първата реакция при бедствия, критични ситуации и пожари ще покажат експерти от Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Срещата има за цел да се постигне резултатна превантивна работа сред населението.

Тревожна е статистиката за тази година по отношение на регистрираните бедствия и произшествия във Видинска област - 876. Те са с 300 повече в сравнение със същия период на миналата година. Най-голямо е увеличението на пожарите с преки загуби за икономиката и за хората. Причините обикновено са в човешката небрежност и безотговорност, каза областният управител на Видин, цитиран от БНТ. Тъкмо затова той разчита да активизира работата на доброволческите отряди, защото помощта в първите минути е най-важна и ценна.

Освен материалния стимул, важни са знанията и уменията, които ще получат доброволците за първа намеса при различни бедствия. Разяснителна кампания сред населението за правилата на поведение пък ще предотваратят стотици пожари и инциденти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.