1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Oбявено e бедствено положение за част от територията на община Велинград

Oбявено e бедствено положение за част от територията на община Велинград

Няма опасност за населението на територията на общината

Във връзка с обявеното бедствено положение за част от територията на община Велинград, Ви уведомяваме, че „Напоителни системи“ ЕАД – клон „Тополница“, собственик на язовир Малка Мътница, контролирано изпуска вода през основен изпускател в река Малка Мътница, за което своевременно са уведомени Областна управа Пазарджик, община Велинград, РДПБЗН – Пазарджик.

Няма опасност за населението на територията на общината. Вследствие на лошото състояние на речното корито на река Малка Мътница са заляти земеделски земи извън урбанизирана територия, почистването, на които е задължение на Областна управа Пазарджик.

„Напоителни системи“ ЕАД – клон „Тополница“ са уведомявали областния управител за състоянието на речното корито и необходимостта от почистването му и осигуряване на проводимост.

„Напоителни системи“ ЕАД не е собственик на дигите на река Малка Мътница, въпреки това, Дружеството е в готовност да окаже съдействие на областна управа за почистване на речното корито и осигуряване на нужната проводимост на реката.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.