1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Обявиха пожароопасния сезон на територията на Кюстендилска област

Обявиха пожароопасния сезон на територията на Кюстендилска област

Предвидени са забранителни и организационни мерки и дейности, които да предотвратят възникването на пожари

С цел осигуряването на пожарна безопасност, предотвратяването и гасенето на пожари в горския фонд и на основание Закона за горите, е обявен пожароопасния сезон на територията на десет области на страната - Кюстендил, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора и Ямбол, съобщават от РДГ- Кюстендил. 

Според разпоредбите обявяването на пожароопасния сезон в горските територии става по предложение на директора на регионалната дирекция по горите и със заповед на областния управител, който определя времетраенето й. 

Предвидени са забранителни и организационни мерки и дейности, които да предотвратят възникването на пожари. По време на пожароопасния сезон се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по малко от 100 м. от границите на горските територии. Изхвърлянето на горими отпадъци трябва да става само на определените за целта места. Физическите лица, преминаващи или пребиваващи в горските територии е задължително да спазват правилата за пожарна безопасност в тях.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.