Одобрен е проект на споразумение с Хърватия за сътрудничество при бедствия

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов бе упълномощен да води преговорите

Проект на споразумение с Хърватия за сътрудничество при бедствия бе одобрен по време на днешното заседание на министрите. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов бе упълномощен да води преговорите и да подпише споразумението.

Документът определя общата рамка за сътрудничество в областта на превенцията, готовността и реагирането при бедствия, както и условията и реда за оказване на доброволна помощ между България и Хърватия в случай на необходимост.

Формите на сътрудничество по споразумението включват оказването на доброволна помощ и предоставянето на информация при поискване в случай на бедствие или заплаха от настъпването му, обмен на информация, техническа и правна документация, видео и снимков материал, отнасящи се до превенцията, готовността и реагирането при бедствия, снабдяване на спасителните екипи или модулите за гражданска защита с оборудване, провеждане на обучения, срещи и семинари и др., информира агенция КРОСС.

Предвидено е оказването на помощ да става след поискване чрез изпращане на спасителни екипи, модули на „Гражданска защита”, експерти, както и чрез предоставяне на средства за подпомагане на нуждите на засегнатите.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.