1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Около 53 000 потребители в Западна България са без ток

Около 53 000 потребители в Западна България са без ток

Причина за прекъсванията са обилният снеговалеж и силният вятър

Около 53 000 потребители в Западна България са без ток заради счупени стълбове и прекъснати жици по електроразпределителната мрежа, съобщиха от ЧЕЗ. Причина за прекъсванията са обилният снеговалеж и силният вятър.

Населените места без ток са 91 и всички са предимно села във високопланинските райони.

В Софийска област без ток е единствено село Клисура, във всички останали области, обслужвани от ЧЕЗ, от Сандански до Плевен има населени места без електрозахранване, като до повечето от тях няма достъп.

Най-тежко е положението в областите Видин, Монтана и Враца. Екипите обаче не могат да достигнат районите на авариите заради непочистени пътища и непроходимите в момента райони.

Поради обявения код „оранжев” в 19 области в страната АПИ призовава гражданите, които нямат неотложна работа, да се въздържат от пътуване извън големите градове в тези области през следващите часове. Код „оранжев” е в сила в Централна и Източна България - в областите Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Стара Загора, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Добрич и Търговище.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.