1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Определят най-атрактивните обичаи в Черноморския регион

Определят най-атрактивните обичаи в Черноморския регион

Кампанията е по програма за трансгранично сътрудничество

С цел да се създаде партньорство за популяризиране на общата културна среда в Черноморския регион, чрез гласуване в интернет ще бъдат определен топ 25 на най-атрактивните традиции, обичаи и културни събития в страните от региона. 

Кампанията е част от проекта "Черноморска програма за културна анимация" по програмата за трансгранично  сътрудничество "Черно море - 2007-2013 година", съобщиха ръководителите на проекта от Международния колеж в Добрич. 

В списъка на българските забележителности ще бъдат включени възстановки на обреди от състави за автентичен фолклор, фестивали, културни изложения, посочва БТА. Подобни обществени дискусии вече вървят и в другите страни-партньори, които трябва да изберат по пет най-атрактивни обекта за общ туристически маршрут.

Топ 25 на нематериалното културно наследство в Черноморския регион ще бъде представен през март, след края на онлайн гласуването.

В рамките на проекта ще бъде подготвена програма за обучение по културна анимация за студенти по туризъм. Партньорите подготвят международен фестивал и лятна академия по културна анимация.

Сред партньорите на висшето училище в проекта са директоратът на националното образование в Одрин, Турция, Центърът за изкуство и култура в Тбилиси, Грузия, гимназията  "Овидиус" в Констанца, Румъния, организацията "Младежта за постиженията" в Ереван, Армения, и други институции. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.