1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Осем ски легенди откриват сезона в Банско

Осем ски легенди откриват сезона в Банско

Бившите звезди ще предоставят безвъзмездно свои уникални скиорски вещи, които да бъдат разиграни в благотворителен търг

Осем ски легенди ще застанат на старта за паралелен слалом при откриването на новия ски сезон в Банско днес, 11 декември.

В Ski Legends Rase ще участват петкратният носител на Световната купа и двукратен олимпийски вицешампион Марк Жирардели, носителят на Европейската купа за 1977 г. Петър Попангелов, притежателите на свтовни купи - Люк Алфанд, Андреас Венцел и Мария Вализер, олимпийският шампион в спускането Леонард Сток, бившите световни шампиони Йозеф Стробл и Михаел фон Грюнинген. Стартът на пистата "Алберто Томба" ще бъде даден в 12.30 часа.

Събитието ще бъде отпразнувано с концерт на Тома, Маги и Нора от Music Idol с водещи Део и Мария Силвестър.

Бившите звезди ще предоставят безвъзмездно свои уникални скиорски вещи, които да бъдат разиграни в благотворителен търг в апрески бар "Хепи енд". Всички събрани пари ще бъдат предоставени за подпомагане на на стартиралата през 2009 година детската програма "Научи се да караш ски", организирана от Българската федерация по ски.

По време на официалното откриване на централния площад в Банско ще се проведе и официалното връчване на наградите "Банско – зимна столица на Балканите" и "Най-мащабна инвестиция в зимния туризъм".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.