1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Остава усложнена пожарната обстановка в Кюстендилска област

Остава усложнена пожарната обстановка в Кюстендилска област

Продължава наблюдението на пожара в местността “Празната торба” в Рила планина

Остава усложнена пожарната обстановка в Кюстендилска област, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Кюстендил.

Вчера, 9 септември, екипи на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” са ликвидирали 10 пожара. Всички са били причинени поради човешка небрежност. Щети са нанесени при пожар в село Жиленци – изгорели са 6 дка овощни насаждения. Районно управление „Полиция” - Кюстендил изяснява причините за възникването на му.

Продължава наблюдението на пожара в местността “Празната торба” в Рила планина. Пожарът, който възникна на 23 август в района на местността “Бели бор” в Рила планина е ликвидиран. При гасенето му се включиха освен противопожарните екипи от Кюстендилска област, летателна техника, военослужещи, хора и техника на НП “Рила” и “Пирин” служители на горските стопанства от Югозападна България, доброволци. Този пожар бе причинен от природно явление и засегна над 2000 дка лесонепригодни площи, унищожени са 200 дка смесена гора, спасени са от опожаряване 15 000 дка гора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.