1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Остават десет дни до края на фотоконкурса „Зрънце любов във вашия обектив”

Остават десет дни до края на фотоконкурса „Зрънце любов във вашия обектив”

Идеята е заснимане на подхранването на пойните птици през зимата

Остават само десет дни до края на фотоконкурса „Зрънце любов във вашия обектив” на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Идеята е заснимане на подхранването на пойните птици през зимата.

До момента за участие в конкурса снимки са изпратили 17 любители на фотографията от цялата страна. Има снимки от поставени хранилки пред домове, офиси и в паркове. Получени са снимки от храненето на големите и сини синигери в паркове и градини, както и на смели хвъркати, кацащи и хранещи се от шепа, пълна със зрънца. Крайният срок на конкурса е 15 февруари. Може да се изпратят до три снимки, като те задължително трябва да бъдат направени в България и да не са участвали в друг подобен конкурс.

Наградите са осигурени от ФотоСинтезис и Българско дружество за защита на птиците. Авторът на най-добрата снимка ще бъде награден с фотоапарат, неговият подгласник ще получи за награда бинокъл, а класираният на трето място – градинска поилка за птици.

Повече за фотоконкурса „Зрънце любов във вашия обектив” ще намерите на страницата на БДЗП на адрес: www.bspb.org/campaigns, както и в профила в социалната мрежа facebook – Българско дружество за защита на птиците: https://www.facebook.com/BSPBirds?ref=hl.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.