1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. От „Природата за хората и регионите” настояват за незабавно ликвидиране на нерегламентираното селище от палатки в Иракли

От „Природата за хората и регионите” настояват за незабавно ликвидиране на нерегламентираното селище от палатки в Иракли

Снимка:

Това стана ясно в отворено писмо разпространено до медиите

На 22.08.2013 г. в местността Иракли възникна пожар, от който са изпепелени 150 декара насаждения и нискостеблена растителност. Огънят е пламнал в незаконен къмпинг, който от години се организира в местността. Разполагането на този нерегламентиран, без спазването на никакви хигиенни и санитарни норми къмпинг е предпоставка освен за пожари, но и за развитие на епидемии, болести и зарази. Наличието в момента на почти 2000 човека на това място, където се предполага, че денонощно се употребява  алкохол, а може би и други упойващи вещества, е и предпоставка за извършване на престъпления от всякакъв характер, след като не се осъществява никакъв контрол от страна на държавната и местна власт.

Това се казва в отворено писмо от Национална гражданска коалиция „Природата за хората и регионите” постъпило днес, 23 август 2013 г. в редакцията на www.agro.bg.

Според представители на коалицията е обезпокоително бездействието и неспособността на държавните институции да се справят с един проблем с многогодишна история.

Как може в Европа милиони любители на природата да летуват в организираните 27 000 къмпинга, като спазват правилата и опазват природната среда, у нас също стотици хиляди българи да си плащат по къмпингите, а други безпардонно в нарушение на всякакви норми и правиzа да се разполагат, където си искат и да унищожават природата, се казва още в писмото.

Според авторите на писмото е необходимо незабавно предприемане на действия по ликвидиране на нерегламентираното селище от палатки в Иракли.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.