1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Отбелязат двадесетата годишнина от подписването на Конвенцията за сътрудничество при опазването на река Дунав

Отбелязат двадесетата годишнина от подписването на Конвенцията за сътрудничество при опазването на река Дунав

Зам.-министър Атанас Костадинов ще председателства срещата на Управляващата група

Заместник-министър Атанас Костадинов ще председателства дванадесетата среща на Управляващата група на Международната комисия за опазване на река Дунав (МКОРД). Тя ще се проведе на 19 и 20 юни 2014 г. от 9.00 часа в хотел „Рамада“ в София.

В рамките на събитието ще бъде отбелязана двадесетата годишнина от подписването на Конвенцията за сътрудничество при опазването и устойчивото използване на река Дунав, подписана на 29 юни 1994 г. в София.

В срещата ще вземат участие представители на Германия, Австрия, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, България, Румъния, Молдова, Украйна и Европейската комисия. Очаква се в дискусиите по въпросите на управлението на водите в международния басейн на река Дунав да вземат участие и представителите на международни организации със статут на наблюдатели към МКОРД.

МКОРД е платформа за координация по прилагането на Рамковата директива за водите и Директивата за наводненията в рамките на международния дунавски басейн. Дейността на Комисията се подпомага от Секретариат със седалище във Виена, Австрия.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.