1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Отбелязваме Международния ден на Земята

Отбелязваме Международния ден на Земята

Над 170 са държавите, които поддържат каузата за запазване на планетата

Днес, 22 април, отбелязваме Международния ден на Земята. Събитието вече 42 години обединява правителства, компании, неправителствени организации и милиони хора по целия свят с обща отговорност за запазване на планетата. Тази година то се отбелязва под мотото „Да мобилизираме планетата Земя” с идеята да се насърчи използването на възобновяеми енергийни технологии и подобряването на енергийната ефективност за постигане на по-устойчив начин на живот.

Денят на Земята е и в международния календар на зелените събития, които се провеждат в над 150 държави. Всяка година Денят на Земята отбелязва годишнина от създаването на съвременното екологично движение през 1970 година. Това движение се заражда най-напред в САЩ, когато през 70-те години, един сенатор Гейлорд Нелсън организира честване на Деня на Земята.

След 1970 г. 22 април се отбелязва като Международен ден на Земята в целия свят. Над 170 са държавите, които поддържат тази кауза и всяка година организират събития. България е също една от тези държави.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.