1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Отчитат между 7 и 11 % ръст на туристите в Добричка област

Отчитат между 7 и 11 % ръст на туристите в Добричка област

Преди седмица в региона са гостували представители на туристически сдружения от Букурещ и Констанца

Между 7 и 11 % ръст на туристите през тази година са отчетени в Добричка област, съобщи председателят на регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Димитров, пише dariknews.bg. Приходите в бранша обаче остават ниски, тъй като се работи на цени, намалени още през 2008-ма, когато са усетени първите признаци на кризата, поясни той.

Сред туристите, посетили региона през годината, най-много са българите, следват руснаците, англичаните и германците. В курортите ни се завръщат и гости от Полша, Словакия и Чехия. 

Въпреки че през тази година се отчита известен спад на румънските туристи, Добрички регион продължава да бъде много атрактивен за тях, отбеляза  Димитров. За 2011-та година той прогнозира  8-10 % ръст на гостите от Румъния. По думите му това ще се дължи на подобрената пътна инфраструктура. Преди седмица в региона са гостували представители на туристически сдружения от Букурещ и Констанца, които са останали доволни от състоянието на пътищата, с изключение на един малък участък от пътя Добрич-Албена.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.