1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Откриха ELECTRO MOBILITY EXPO 2018

Откриха ELECTRO MOBILITY EXPO 2018

Първото специализирано изложение за електромобили у нас се провежда от 13 до 16 септември в Sofia Ring Mall

Заместник-министър Николай Кънчев откри и разгледа ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 в България. То е първото специализирано изложение за електромобили у нас и се  провежда от 13 до 16 септември в Sofia Ring Mall, под патронажа на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Мотото на изложението „Предизвикай бъдещето“ е пожелание, но  и обещание, каза при откриването  зам.-министър Кънчев.

„Схемата на Националният доверителен екофонд за насърчаване на използването на електрически превозни средства в обществения сектор е първата, която цели да насърчи използването на електромобили от централната и териториалната администрация на изпълнителната власт. Финансира се със средства от ранните търгове на емисии на парникови газове, като тази година набирането на проекти ще приключи на 1 октомври 2018 г.“, обясни Николай Кънчев.

Зам.-министърът благодари на организаторите от името на министър Нено Димов и пожела успех на участниците в конференцията „Развитие на електромобилността в България“, която се провежда в рамките на изложението.

В откриването на събитието участва и Ирена Пенчева, вр.и.д. директор на НДЕФ. Тя обяви, че 43 проекта в момента се изпълняват по Схемата от общински и областни администрации, като идеята е да се развие инфраструктурата в страната. Ирена Пенчева допълни, че екипът й работи за усъвършенстване на финансирането.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.