1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Откриха изложението „Цветна есен“

Откриха изложението „Цветна есен“

На изложбата се показва за първи път орхидеята „Ванда”, която расте без почва

Откриха изложението „Цветна есен“ в Международен панаир Пловдив, предаде радио „Фокус”. На изложбата се показва за първи път орхидеята „Ванда”, която расте без почва, и кактус на 15 година, с народното наименование „Табуретката на тъщата”.

Йовко Елов от фирма за цветя в Раковски представи и най-интересното тази година, което също се показва за първи път в България – четири вида марули в саксия, заедно с растението рукула.

На изложението „Цветна есен“ може да се видят и различни видове палми, китайски рози, гардении, хризантеми и други цветя, аксесоари, торове и семена.

"Днес е изключителен ден за панаирната индустрия", каза при откриването главният директор на панаира Иван Соколов. "Тук е един пъстър свят от хора и фауна, който ще бъде попълнен и утре, когато ще стартират и другите изложения, свързани с дома и семейството. Между 10 и 12 хиляди посетители се очакват през тези дни на поредицата от изложения в Международен панаир Пловдив", каза още Соколов.

От гледна точка на заетите площи тенденцията също е към увеличаване. "Това е малък и личен бизнес, но по всичко личи, че при него все още има незаети ниши", коментира Соколов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.