1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Открива се процедура за предоставяне на концесия за добив на блатно кокиче

Открива се процедура за предоставяне на концесия за добив на блатно кокиче

Това съобщиха от правителствената информационна служба

Правителството прие решение за откриване на процедура за предоставяне на концесия за добив на природно богатство, представляващо биологичен ресурс – уязвим растителен вид – блатно кокиче. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Концесията ще се даде при условията на опазване и регулирано ползване от защитена местност „Блатото”, намираща се в землището на с. Палаузово, община Стралджа. Основната цел е привличането на частния бизнес за осъществяване на възстановителни, поддържащи и направляващи мерки и дейности, при условията на опазване и регулирано ползване, което осигурява поддържане на популацията на растителния вид ,,Блатно кокиче” (Leucojum aestivum L).

Предлага се максималният срок на концесията да бъде 20 години с гратисен период до 10 години. Критерии при избора на концесионер ще бъдат: предложение за процент на концесионно плащане от реализираните приходи, срок за възстановяване на популацията, предложение за гратисен период и предложение за планирани допълнителни задачи за възстановяване, поддържане и опазване на популацията на блатното кокиче при режим и условия на регулирано ползване, извън задълженията по концесионния договор.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.