1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Откриват модернизираната пречиствателна станция "Кубратово”

Откриват модернизираната пречиствателна станция "Кубратово”

Снимка:

Проектът има за цел подобряване на интегрирания воден цикъл на град София

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на София Йорданка Фандъкова ще открият официално модернизираната Софийска пречиствателна станция за отпадъчни води “Кубратово” в квартал Бенковски, финансирана по програма ИСПА.

Проектът включва дейности по обновяване на съоръженията и въвеждане на по-висока степен на пречистване на отпадъчните води. С него  се осъществява пълна модернизация на пречиствателната станция.

С този проект се осъществява пълна модернизация на пречиствателната станция, като договорната стойност за изпълнението му е 22,2 млн. евро.

Проектът е част от по-голям “Интегриран проект за водния сектор на град София”, като осигуряваните средства са 75% от програма ИСПА, 15% от Европейска инвестиционна банка и 10% от републиканския бюджет.

Проектът има за цел подобряване на интегрирания воден цикъл на град София. Изпълнението му ще доведе до значително подобряване качеството на водите на река Искър и до позитивно въздействие върху качеството на живот на приблизително 1,2 млн. жители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.