1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Отменя се разрешението за строеж на спорната територия в Несебър

Отменя се разрешението за строеж на спорната територия в Несебър

Снимка:

Това обяви на брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова

Отменя се разрешението за строеж на спорната територия в Несебър. Това обяви на брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която представи резултатите от направената от Дирекцията за национален строителен контрол проверка на издадените разрешения за строеж в кв. „Черно море“, гр. Несебър, местност Кокала. От думите й стана ясно още, че главният архитект на Несебър е издал разрешението за строеж незаконно, предаде агенция КРОСС.

Решението за строеж включва първите четири етапа от общо 11-те за строеж в спорната местност. Предвидено е застрояването на 122 жилищни сгради. Министър Павлова каза още, че община Несебър е саботирала проверката на ДНСК за строителното разрешение върху спорния терен и ще бъде наказана.

"Имахме категорично несъдействие от страна на общината. Това е причината чак днес да можем да издадем разрешения за отмяна на този проект. В продължение на три дни общината се криеше. Ще бъде направено административно наказание за категоричното саботиране на проверката, както и на главния архитект", посочи министър Лиляна Павлова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.