1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Париж с електрически камиони за смет

Париж с електрически камиони за смет

Камионите от ново поколение работят с мощни литиево-йонни батерии, произведени от Dow Kokam

Тежкоподвижните замърсяващи камиони, които от години събират боклука от френските улици, скоро ще бъдат само шумен спомен, тъй като ново поколение изключително тихи и изцяло електрически превозни средства започват да обикалят кварталите, предаде Reuters.

Новите камиони с нулеви емисии, които са френско производство, също са големи и обемисти, но са предназначени да събират толкова боклук, колкото и "събратята си", само че със силно ограничено въздействие върху околната среда и относително безобиден слабо бръмчащ звук на двигателя. Парижкото предградие Курбевоа, в което живеят над 70 000 души, получава днес изцяло електрическите камиони.

Всички досегашни камиони, които се движат с двойни електрически и термални двигатели, в крайна сметка ще бъдат подменени с нови коли, от които 11 ще бъдат в движение до края на тази година, според SITA France, подразделение на компанията за управление на отпадъци Suez Environment.

Камионите от ново поколение работят с мощни литиево-йонни батерии, произведени от Dow Kokam, подразделение на Dow Chemichal, което им позволява да се движат осем часа, без да презареждат.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.