1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Паркът за танцуващи мечки край Белица ще увеличи своята площ с нови 10 дка

Паркът за танцуващи мечки край Белица ще увеличи своята площ с нови 10 дка

През лятото мечките се възползват от басейните, които са изградени във всеки сектор

Паркът за танцуващи мечки край Белица ще увеличи своята площ с нови 10 дка, в рамките на които ще бъде изграден нов сектор. Секторът ще бъде изпълнен с тунели, водопади и възвишения, из които да се движат и забавляват мечките. Много вероятно е в него да бъдат настанени няколко млади мечета, които сега живеят на различни места из страната, най-вече в зоопаркове, в които няма нормални условия за живот. Изграждането на новия сектор ще отнеме не повече от 3 месеца, но неговото изграждане ще започне след като бъде ремонтиран пътят от Белица до Парка, чието състояние към момента е доста лошо, предаде Дарик радио.

За да "разнообразят деня на обитателите", екипът на парка "крие" храната им на различни места из секторите, информират от Парка. Целта е максимално условията да се доближат до живота в дивата природа. Менюто им се състои от хляб, близо 9 кг плодове и зеленчуци, както и някои вкусотии, които да охлаждат мечките през горещите летни дни.

През лятото мечките се възползват от басейните, които са изградени във всеки сектор, както и с "плодов сладолед" който е приготвен от лед и прясно замразени плодове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.