1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Първа копка на ВиК мрежа и пречиствателна станция в Пирдоп

Първа копка на ВиК мрежа и пречиствателна станция в Пирдоп

Снимка:

На събитието ще присъства и министърът на околната среда и водите Нона Караджова

Първата копка за изграждане на ВиК мрежа и пречиствателна станция в Пирдоп ще бъде направена днес, 26 март, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят Бойко Борисов ще присъства на церемония по първа копка на интегриран воден проект "Изграждане на ПСОВ с извънплощадкови съоръжения и мрежи. Доизграждане и реконструкция на канализационната мрежа с реконструкция на съпътстващата водопроводна мрежа – община Пирдоп". Договорът за изпълнение е на стойност 44 227 228 лв., от които 34 313 252 лв. са осигурени от Кохезионния фонд на ЕС, а останалата част от средствата е национално съфинансиране.

На събитието ще присъстват министърът на околната среда и водите Нона Караджова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.

След края на церемонията премиерът и придружаващите го министри ще проверят хода на строителните дейности на граничния комбиниран (пътен и железопътен) мост над р. Дунав при градовете Видин и Калафат (Дунав мост-2).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.