1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Първата в България учебна биоферма организира открит ден

Първата в България учебна биоферма организира открит ден

Тя се намира в Агроекологичния център на Аграрния университет в Пловдив

Първата учебна биоферма у нас "Слънчева градина" организира днес, 8 ноември, първия си открит ден за деца и техните родители, които се интересуват от биологично земеделие. Това съобщиха организаторите на проявата.

Гостите на биофермата, която се намира в Агроекологичния център на Аграрния университет в Пловдив, ще могат да научат и за възможностите за "екологично" образование на децата. Представители на "Слънчева градина", на фондация "Биоселена" и студенти ще разкажат за фермата и заниманията, които тя предлага на учениците.

Партньори на проекта „Слънчева градина” са Аграрният университет - гр. Пловдив, норвежката организация - Norges Vel, Норвежкото кралско дружество за развитие и Столичният център за работа с деца, който подготвя учебните програми за фермата и организира посещенията на детските групи. Инициатор на проекта е Българската Фондация за биологично земеделие „Биоселена”.

Целта на "Слънчева градина" е да допринесе за опазването на околната среда. Организирането на посещенията на групи деца се осъществява от Столичния център за работа с деца.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.