1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Пътуващата фотоизложба за царския орел е на посещение в Шабла

Пътуващата фотоизложба за царския орел е на посещение в Шабла

Снимка:

Разказът в снимки, който представя съдбата на световно застрашената птица, е подреден в Зеления образователен център в града

Пътуващата фотоизложба за царския орел е на посещение в Шабла от началото на май. Разказът в снимки, който представя съдбата на световно застрашената птица, бе подреден в Зеления образователен център в града.

Шабла е седемнадесетата спирка на пътуващата фотоизложба. Тя бе открита в края на 2010 г. и за първи път бе показана в подлеза на метростанция „Софийски университет”. След това бе изложена в Националния природонаучен музей в София, а пътешествието й продължи в градовете Враца, Габрово, Сливен, Ямбол, Копривщица, Казанлък, Русе, Тополовград, Пловдив (където имаше две спирки – Пловдивския университет и Природонаучния музей в града), Маджарово, Кърджали, Бургас и Пазарджик.

Фотоизложбата е разказ за заплахите, пред които е изправен царският орел в България и за дейностите за предотвратяването им в рамките на проекта LIFE+ „Опазване на царския орел и ловния сокол в ключовите за тях места от мрежата Натура 200 в България”, изпълняван от БДЗП с финансовата помощ на ЕС. Изложбата цели да фокусира общественото внимание и да повиши информираността за този застрашен вид, както и да привлече повече поддръжници за опазването на българската природа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.