1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Пеещи кофи за боклук ще бъдат поставени в центъра на Лондон

Пеещи кофи за боклук ще бъдат поставени в центъра на Лондон

Проектът е създаден от организацията "Да пазим Великобритания чиста"

Известни хора ще поздравяват британците, че изхвърлят боклука си отговорно благодарение на говорещи кофи за боклук. Необичайните кофи ще бъдат поставени в центъра на Лондон и в Ливърпул през октомври, а гласовете на актрисата Аманда Холден бившия играч по крикет Фил Тъфнел ще казват: "Да! Направи го пак!" и "Хаузат!".

Кофите за боклук в Ливърпул пък ще пускат нова версия на хита на триото "Скафолд" (The Scaffold) Thank You Very Much"в изпълнение на Майк Макартни.

Песента, която ще има нови думи: "Благодаря ви много, че изхвърлихте боклука си в коша", ще звучи от две кофи за боклук на улица "Матю" в града. Някои от кофите за боклук в Лондон също ще "запяват", когато в тях бъде хвърлен боклук, като сред песните са I'm Singing in the Bin и Rubbish Keeps Falling on my Head.

Сред звездите, записали послания, са участникът в британското издание на "Х фактор" Питър Диксън, ръгбистът Кени Логан и оперната певица Джанис Кели.

Проектът е създаден от организацията "Да пазим Великобритания чиста" в сътрудничество с организацията по изкуствата "Синг Лондон" (Sing London). Организаторите се надяват, че нови послания ще бъдат адаптирани, така че да подхождат на всяко място. Така например кофата за боклук пред "Ковънт Гардън" ще пуска оперна музика, а тази пред игрището за крикет "Лордс" ще бъде изпълнена със звуци, свързани със спорта.

Кофите за боклук ще бъдат поставяни от 13 октомври и тези в Лондон ще останат в столицата два месеца, след което ще обикалят из страната, за да се завърнат за Олимпийските игри през 2012 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.