1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Петър Чобанов: Важно е да продължи нормалният процес по разплащане на средствата по ОП "Околна среда"

Петър Чобанов: Важно е да продължи нормалният процес по разплащане на средствата по ОП "Околна среда"

Още тази седмица ще бъдат предоставени конкретни мерки за справяне със ситуацията

Важно е да продължи нормалният процес по разплащане на средствата по Оперативна програма "Околна среда", още тази седмица ще бъдат предоставени конкретни мерки за справяне със ситуацията. Това коментира днес пред журналисти министърът на финансите Петър Чобанов по повод решението на Европейската комисия (ЕК) за временно прекратяване на плащанията за България по програмата, съобщи БТА.

Чобанов посочи, че плащанията са спрени поради пропуски в диалога на предходното правителство с ЕК. "В момента диалог продължава да се води с ЕК, очакваме бързо възстановяване на пропуските", каза министърът.

"По одитните процедури също предприехме мерки - управляващите органи са уведомени за промяна на методологията при проекти, в които има смесване на критерии и незаконосъобразни практики в обществените поръчки", посочи Чобанов. Усилия се полагат, резултатът ще бъде налагане на някои финансови корекции, добави той.

Според него са допуснати пропуски основно в работата на управляващия орган по програмата и в методологията за оценяване на проектите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.