1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Петя Ставрева почете героите от Априлското въстание в Перущица

Петя Ставрева почете героите от Априлското въстание в Перущица

Събитието се състоя на 9 май

Огънят на безсмъртието и тази година озари Перущица – един от градовете символи на Априлската епопея. На 9 май жители и гости на родопския град отдадоха почит пред будното и свободолюбиво население на Перущица, включило се активно в революционните борби за национално освобождение.

На тържественото отбелязване на 137-та годишнина от Априлското въстание присъстваха водачът на листата на коалиция СДС в Пловдив област - Петя Ставрева и кандидатите за народни представители в 17-ти МИР Паскал Терзиев, Любен Настев от Перущица и Йордан Каймаканов. Те поднесоха венци и цветя пред паметника на героите и в църквата в Перущица.

“Днес земеделците и демократите се покланяме пред възрожденците, свеждаме глава пред саможертвата и родолюбието на нашите предци, които отдадоха живота си за свободата и независимостта на България, за святата и чиста република. Техният подвиг ни задължава да пазим демокрацията и да работим всеотдайно, за да бъде утрешният ден на нашата родина по-добър”, заяви по повод 137-та годишнина от Априлската епопея Петя Ставрева.

Според нея Априлската епопея е част от славна българска летопис, която всяко следващо поколение трябва да знае и помни, за да не изгуби пътя към себе си и към света.

„Героичното дело на Георги Бенковски, Тодор Каблешков, Панайот Волов, Петър Бобеков, Цанко Дюстабанов, Бачо Киро, поп Харитон и всички знайни и незнайни герои на българския род ни задължава да определим днешните национални приоритети да превърнем в кауза на целия народ успехът на страната ни. Този успех, който ще бележи и бъдещето на родината”, убедена е Петя Ставрева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.