1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Плановете за градско развитие до 2020 г. ще обсъди днес президентът Плевнелиев с кметовете на седемте големи града в страната

Плановете за градско развитие до 2020 г. ще обсъди днес президентът Плевнелиев с кметовете на седемте големи града в страната

Снимка:

Това съобщи пресслужбата на държавния глава

Плановете за градско развитие до 2020 г. ще обсъди днес президентът Росен Плевнелиев с кметовете на седемте големи града в страната, съобщи пресслужбата на държавния глава.

Росен Плевнелиев приема днес на работна среща кметовете на седемте големи града в страната - София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Плевен и Русе. На разговора ще се дискутират и инициативи, свързани с местното самоуправление, законодателни инициативи и др.

Интегрираните планове са основен документ за развитие на градовете в периода 2014 – 2020 г. и ще бъде задължително условие за осигуряването на финансиране за проекти за устойчиво градско развитие от структурните и Кохезионния фонд на ЕС за периода 2014 – 2020 г.

В края на 2012 г. Европейската комисия одобри българска схема за подпомагане на проекти за обновяване на градската среда чрез инициативата "Съвместна европейска подкрепа за устойчиви инвестиции в градските райони" (JESSICA).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.