1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Плевен чака 7 млн. лева финансиране по еко програма

Плевен чака 7 млн. лева финансиране по еко програма

На 11 януари кметът даде началото на залесителна кампания в града

Финансиране по проект за изграждане на нови спортни и детски площадки и зелени площи очаква Община Плевен, съобщи кметът  Найден Зеленогорски. Нужните за проекта около 7 млн. лева се очаква да бъдат полученипрез тази година  по Програмата за регионално развитие. "Плевен е зелен град,  всяка година от бюджета на общината се отделят около 1,2 млн. лева за поддръжка, засаждане на нови дървесни видове и почистване на градинките, каза още той.

На 8 януари кметът даде началото на  залесителна кампания в града, като пръв  засади живата си коледна ела в градинката на ул."Шипка" пред  храма "Св. Троица" в центъра на Плевен. Още десетки граждани днес и утре ще засадят живите си дръвчета в определените от общината площи-в районите на параклисите в жк "Сторгозия" и жк "Дружба"; жк "Воден" 1; бул. "Г. Кочев" 4, жк "М. Денчева" /до трафопоста /; зеленото пространство на ул. "Шипка" /до храма "Св. Троица"/ и в района на Панорама "Плевенска епопея". На определените места в продължение на три дни екипи на „Паркстрой" ще оказват съдействие при засаждането на дръвчетата.

От отдел "Екология" на общината уточниха, че напролет се очаква да бъдат залесени нови площи в околопътните артерии, където по различни причини са били изсичани дървета.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.