1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Пловдив е готов да помогне на Столичната община за проблема с бездомните кучета

Пловдив е готов да помогне на Столичната община за проблема с бездомните кучета

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че няма да се възползва от предложението

Бездомните кучета от София, Пазарджик, Стара Загора, Калояново, Асеновград, Брацигово и Панагюрище може да бъдат обезпаразитявани в Пловдив. За това кметът на града Иван Тотев е уведомил с писма колегите си от другите общини.

Пловдив е готов да помогне на Столичната община за проблема с кучетата, обяви кметът Иван Тотев. Идеята е кучетата от общините, където има големи улични популации, да бъдат настанявани за по 3-4 дни във временния приют в Пловдив. Там те ще бъдат обезпаразитени, ваксинирани и кастрирани, след което ще бъдат връщани обратно, обясни зам.-кметът Розалин Петков.

Цената на тази услуга е 110 лева без ДДС и без транспортните разходи, които са отделно, каза още той. От Смолян, Велинград и Куклен пък сами са проявили интерес и са пожелали бездомните им кучета да бъдат третирани в Пловдив. Заради интереса на останалите общини временният приют за бездомни четириноги, който е с капацитет 100 кучета, ще бъде разширен с още 15 клетки. Самият приют все още няма лиценз за работа, но се очаква такъв да бъде получен и от днес да заработи.

В Пловдив бездомните кучета са около 700. В града проблем са уличните котки, чийто брой значително се е увеличил, след като общината реши радикално проблема с безпризорните кучета.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обаче заяви, че няма да се възползва от предложението на Пловдив. Тя благодари на колегата си Тотев, но не е склонна да приеме идеята му, защото чака земеделският министър да разреши по-евтини приюти и да се справи сама с проблема, уточни в. "24 часа".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.