1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Почти в цялата страна е обявен код "жълто" заради сняг и поледица

Почти в цялата страна е обявен код "жълто" заради сняг и поледица

В новогодишната нощ ще бъде ветровито и студено

Жълт код е обявен на 31 декември заради снеговалеж и поледица в почти цялата страна - 26 от 28-те области, съобщиха от НИМХ.

Сняг и поледица се очаква да има в областите София град, София област, Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка, Пазарджишка, Пловдивска, Ямболска, Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Старозагорска, Бургаска, Сливенска, Варненска, Шуменска, Разградска, Търговищка, Русенска, Добричка, Силистренска, Великотърновска, Ловешка, Габровска, Плевенска и Врачанска области. Единствено в областите Видин и Монтана времето ще бъде по-меко.

Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните между минус 1° и 4°. Към края на деня от запад валежите ще спират. В новогодишната нощ ще бъде ветровито и студено. Над западните райони ще е вече без валежи, а облачността ще се разкъсва. Над източните все още ще превалява, като навсякъде дъждът ще премине в сняг, преди да спре.

Жълт код
означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете, съветват от НИМХ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.