1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Политическият популизъм води до банкрут на ВЕИ системата

Политическият популизъм води до банкрут на ВЕИ системата

Това заяви председателят на Българска фотоволтаична асоциация Меглена Русева

"Събитията от последните дни показват пълен провал на министър Стойнев и на правителствената политика в енергийния сектор. Не може да определим по друг начин тежката вътрешна задлъжнялост в цялата енергийна система." Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на Българска фотоволтаична асоциация Меглена Русева.

Тя определи атаката към ВЕИ сектора като политическа, тъй като възобновяемите източници в момента са конкурентни заради факта, че производствената цена на енергия е по-ниска от тази на топлофикационните централи. "Това би довело до обезсмисляне на големите проекти, които явно пораждат корупционни практики в управляващите", каза Русева и добави, че е обезпокоена и от действията на ДКЕВР. "Политическият популизъм, засилен особено сега, преди европейски избори, води до банкрут една голяма система", допълни Русева.

По думите й проблемът в системата е ясен от поне година, а обвиненията към бранша са безпочвени. "Този министър и това правителство са наясно, че цената на тока най-вероятно ще трябва да се увелечи", заяви председателят на фотоволтаичната асоциация.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.