1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Посетителите на старозагорския зоопарк ще могат да се радват на двойка щрауси

Посетителите на старозагорския зоопарк ще могат да се радват на двойка щрауси

Днес пристигна нежната половинка на самотната от близо три години мъжка африканска птица

Посетителите на старозагорския зоопарк вече ще могат да се радват на двойка щрауси, след като днес пристигна нежната половинка на самотната от близо три години мъжка африканска птица. Със заповед на кмета Живко Тодоров два мъжки пауна бяха заменени за птицата, отглеждана досега от частно лице, съобщи Дарик радио.

Възможно е в следващите дни да се сдобием с още една двойка щрауси от зоологическата градина в Кнежа, сподели директорът на зоопарка в Стара Загора д-р Радослав Михайлов. Старият старозагорски лъв Любо, който досега бе даден на зоокъта в Разград за разплод, отива в Кнежа.

Тъй като старозагорската зоологическа градина се радва на три млади лъва, Любо може да бъде заменен за още една двойка щрауси или други животни, обясни д-р Михайлов. Според него ако птиците се харесат, може да отгледат и потомство.

Очаква се през месец май любимката на посетителите Белла да изведе навън за първи път трите малки мечета, които се родиха на 14 януари т.г. Заедно с партньора си Марк Антоний досега тя е дала живот на двайсетина мечета. Повечето са разменени за животни от други зоопаркове. Така тук са дошли тигрите, австралийското ему, женския рис и др.

Старозагорският зоопарк, създаден през 1957 г., е един от най-големите в страната и лицензиран за отглеждане на диви животни извън естествените им обиталища в природата. На обща площ от 240 дка посетителите могат да видят около 400 животни от 80 различни вида.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.