1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Потребителите могат да създават свои виртуални Street View разходки

Потребителите могат да създават свои виртуални Street View разходки

Google полага големи усилия за развитието на услугата

Google полага големи усилия за развитието на своята услуга Street View. Въпреки това компанията не може да заснеме абсолютно всички интересни места по света и затова ще разчита на помощта на потребителите. Вече всеки, който има желание, ще може да създава свои виртуални Street View разходки, пише "Дневник".

За целта ще трябва да прави 360 градусови панорами по време на разходката си. Разстоянието между всяка панорама може да се определя от потребителя и не е задължително да се спазва конкретна дистанция. Условието е да са запаметени географските координати на снимките, за да може софтуерът след това да ги свърже в общ маршрут.

Въпросният маршрут ще може да се споделя с всеки потребител. Той ще може да навигира из него по същия начин, както всяка останала Street View разходка. Снимките могат да бъдат направени както с Android телефон, така и с фотоапарат, като после ще трябва да бъдат качени чрез услугата View, част от Google Maps.

От Google допълват, че готовите маршрути ще са част от Google Maps и ще могат да се виждат от всички. Потребителите ще имат възможността и да качват допълнителни панорами от различно време на годината и дори на деня, за да могат да демонстрират по-пълно разнообразието на даденото място, казва Еван Рапопорт, продуктов мениджър на Google Maps & Photo Sphere.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.