1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Повече от 10 пожара са били загасени през почивните дни в Ловешка област

Повече от 10 пожара са били загасени през почивните дни в Ловешка област

Изгорели са над 2500 бали сено в масивна стопанска постройка в Априлци

Над двадесет пожара вдигнаха противопожарните служби в Ловешка област в почивните дни, когато отново бяха регистрирани рекордно високи температури. Повече от 10 пожара са били загасени, някои от които и с материални щети, съобщават от "Противопожарна безопасност и защита на населението".

При избухване на пожар в къща в село Торос, община Луковит, е пострадал 53 - годишен мъж, който е с 40 процента изгаряния по тялото, откаран е за лечение в София с опасност за живота. Горяла е таванска стая в Ловеч в следствие на късо съединение от работещ вентилатор.

Изгорели са над 2500 бали сено в масивна стопанска постройка в Априлци, както и сеновал също в Априлци. На много места в областта поради небрежно боравене с открит огън са горели сухи треви и храсти - 100 декара край село Торос, 40 декара край село Добревци, община Ябланица, 800 декара край село Славщица, община Угърчин, 30 декара в Априлци, както и до няколко села в община Ловеч. Продължават дежурствата на пожарникарите в месността "Братанец" край Ябланица, където през миналата седмица беше загасен пожар в сухи треви, обхванал повече от 200 декара площ, информира БНТ.

12 дка смесена гора и 35 дка храсти и ливади са изгорели в землището на сливенското село Николаево. Вероятната причина за пожара е небрежност при палене на огън на открито. В потушаването на огъня са участвали пожарникари от Сливен, жители на селата Николаево и Глуфишево и служители на Държавното горско стопанство. Спасена е 150 дка смесена гора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.