1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Пожарът във Фролош не е умишлен

Пожарът във Фролош не е умишлен

Засегнатата територия от огъня е около 300 дка

Не са събрани данни за умишлено причиняване на пожара в землището на с. Фролош, община Кочериново, информират от ОД МВР-Кюстендил. Извършен е оглед  на територията, върху която се разви пожарът, от разследващи полицаи, криминалисти, служители на ПБЗН и служители на Горско стопанство - Дупница.

Засегнатата територия от огъня е около 300 дка - широколистна, иглолистна гора, лесонепригодни площи, поляни и долове. Засегнати при пожара са 3 стари необитаеми къщи, селскостопански навес и 13 дка овощни насаждения. Няма пострадали хора. По случая е образувано дознание в РУП - Рила, уведомена е прокуратурата.

При пожар, причинен от човешка небрежност,  са изгорели 30 дка черешови насаждения в землището на с. Шишковци. Спасена от пламъците е черешова градина - 20 дка. Екипи на РСПБЗН - Кюстендил вчера са гасили  още 5 пожара, щети не са допуснати и всички са причинени поради небрежност.

Дупнишки екипи са гасили 2 пожара - в с. Самораново са изгорели паянтова постройка и фургон. Пожарите в дупнишко също са причинени поради небрежност, съобщава говорителят на полицията Катя Табачка.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.