1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ПП Обединени земеделци: Задкулисието продължава да формира приоритетите на управляващите

ПП Обединени земеделци: Задкулисието продължава да формира приоритетите на управляващите

Страната ни има нужда от управление, което се ползва с доверието на българските граждани

Стартът на новата сесия  на 42-то Народно събрание още веднъж доказа, че управляващите от БСП, ДПС и Атака имат къс политически хоризонт, подчинен на тайни договорки и оцеляването във властта. Вместо дебат, в парламента продължава политическата еквилибристика на принципа „разделяй и владей”.

Днес страната има нужда от управление, което се ползва с доверието на българските граждани. Все по-наложителен е отговорът на въпросите - кой управлява държавата и как задкулисието формира приоритетите на властта?!

Въпреки шумно рекламираната „социална ангажираност”, кабинетът „Орешарски” не решава проблемите в редица сфери, а ги задълбочава – икономиката буксува, безработицата остава висока, обезлюдяването на цели региони тече с високи темпове, нацията се топи. С новите заеми България продължава да задлъжнява, което означава бедност и в бъдеще, заявяват в прессъобщение до медиите от ПП Обединени земеделци.

Българското общество очаква от парламента промяна в законодателството,  което да гарантира честен и прозрачен изборен процес, а не козметичен ремонт на Избирателния кодекс. Антимонополното законодателство остава само обещание.

Загърбването на електронното правителство от сегашните управляващи е грешна и недалновидна политика и неспазване на европейските ни ангажименти за повече прозрачност, за реална децентрализация и по-малко бюрокрация.

Стартът на новия политически сезон отново показа, че управляващите са глухи за продължаващите повече от 200 дни протести, нагло наречени от лидера на ПЕС Сергей Станишев “охулване”.  И ако уж каузата на социалистите е “да спасяват държавата”, то каузата на обществото е да спаси държавата от управници, които ерозират държавността.

След дълго мълчание БСП и ДПС дадоха заявка, че ще свалят имунитета на Волен Сидеров, но не посмяха да заемат ясна и категорична позиция за поведението му на летище Варна. Тази йезуитска реакция на коалиционните партньори може да бъде прочетена само по един начин - мълчалива съпричастност с действията на Сидеров, който им осигури „златния глас” за оцеляването им във властта.

Поведението на лидера на „Атака” е непристойно за представител на национална институция и дискредитира българската държава пред европейските ни партньори.
Като демократична политическа партия подкрепяме искането на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на имунитета на депутата Волен Сидеров.

За нас, от ПП Обединени земеделци, е неприемливо той да продължи да оглавява  Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в парламента и настояваме за неговата оставка от този пост, се подчертава още в съобщението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.