1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Правителството на Ангела Меркел одобри Споразумението за климата, договорено в Париж

Правителството на Ангела Меркел одобри Споразумението за климата, договорено в Париж

Това е първата стъпка, следва ратификацията от страна на Бундестага

При последното си заседание правителството на канцлера Ангела Меркел одобри Споразумението за климата, договорено в Париж през декември миналата година. Това е първата стъпка, следва ратификацията от страна на Бундестага.

С правителственото решение екоминистърът Барбара Хендрикс ще може да подпише Парижкия договор от името на Германия. Официалната церемония ще се проведе на 22 април в Ню Йорк. Така Федералната Република ще е сред първите държави, положили подписа си под документа.

Изработеното през декември споразумение е първото, което задължава всички страни да спазват определени екологични норми. Както е прието при подобни договори, подписването става няколко месеца по-късно, но задължителното обвързване на съответната страна идва чак след като тя го е ратифицирала. Парижкият договор ще влезе в сила, след като бъде приет от парламентите на 55 % от държавите, които са го подписали.

Сред основните параметри на Договора са ограничаването на глобалното затопляне до под 2 градуса и намаляването на вредните емисии с 80 до 95% в сравнение с 1990 година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.