1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Правителството одобри проект за сътрудничество с Турция в областта на извънредните ситуации

Правителството одобри проект за сътрудничество с Турция в областта на извънредните ситуации

Предвидени са съвместни обучения, конференции и учения

Правителството одобри проект на споразумение за сътрудничество с Турция в областта на извънредните ситуации, пише econ.bg. То определя общата рамка за взаимодействие в областта на превенцията, готовността и реагирането в случаи на възникнали извънредни ситуации, както и условията и реда за оказване на доброволна помощ при бедствие.

Документът регламентира изпращането при необходимост на спасителни екипи,  модули за гражданска защита или експерти за оказване на помощ, съвместно планиране, разработване и прилагане на проекти и научни разработки в областта на реагиране при извънредни ситуации, както и обмен на опит и добри практики.

Споразумението съдържа клаузи относно процедурите по преминаване на границата и правила за престой на спасителните екипи и техниката, координацията и управлението на операциите за помощ при бедствие и т. н., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Предвидени са съвместни обучения, конференции и учения, както и обмен на информация, литература, видео и снимков материал.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.