1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Правителството осигури пет милиона лева за водоснабдяване в Сливенско и Бургаско

Правителството осигури пет милиона лева за водоснабдяване в Сливенско и Бургаско

Довеждащ водопровод ще осигурява питейна и непитейна вода за над седем хиляди жители

Правителството осигури пет милиона лева за 2012 г. за изграждане на довеждащ водопровод за водоснабдяването на шест населени места и до учебния полигон „Ново село”. Това са селата Черница, Славяни, Чубра, Пъдарево и Мокрен и гр. Сунгурларе.

Средствата ще се предоставят по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а изграждането на инфраструктурата ще стане при спазване условията и реда на Закона за обществените поръчки, информират от правителствената преслужба.

За завършването на обекта през 2013 г. ще бъдат осигурени 10 663 817 лева, които ще се предвидят в закона за бюджета. Изграждането на водопровода е поет ангажимент по споразумението от 2006 г. между правителствата на България и на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната. Международният договор предвижда страната ни да осигури логистична поддръжка на силите на САЩ.

Довеждащият водопровод ще осигурява питейна и непитейна вода за над седем хиляди жители в областите Сливен и Бургас и ще създаде нови работни места.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.