1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Правителството създаде Консултативен съвет, който ще разработва мерки срещу бедствията

Правителството създаде Консултативен съвет, който ще разработва мерки срещу бедствията

Председател на Съвета ще бъде министърът на вътрешните работи

Правителството създаде Консултативен съвет, който ще го подпомага при формиране на държавната политика в областта на защитата при бедствия, съобщиха от правителствената пресслужба.

Съветът ще бъде постоянно действащ консултативен орган и ще поеме функциите на национална платформа за намаляване на риска от бедствия в изпълнение на Рамката за действие от Хиого (2005-2015 г.). Неговите задачи са разработване и координиране на националните политики и прилагането на добри практики, свързани със защитата при бедствия, организация на разработването на стратегия за намаляване на риска от бедствия и на годишни доклади до Секретариата на Международната стратегия за намаляване на бедствията на ООН, координацията на изграждането и интегрирането на системи за мониторинг и др.

Председател на Съвета ще бъде министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, а секретар – директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. Членове са заместник-министри и председателите на ДАНС, на Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси”, на Агенцията за ядрено регулиране, на Български Червен кръст (БЧК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП), Българска стопанска камара (БСК) и Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.