1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Празнична еко надпревара организира парк „Българка” по повод 10-годишнината си

Празнична еко надпревара организира парк „Българка” по повод 10-годишнината си

Събитието ще се проведе на 18 ноември от 11:00 часа

Дирекцията на Природен парк „Българка“ към Изпълнителна агенция по горите организира празнична еко надпревара по случай 10-годишнината от обявяването на парка за защитена територия. Събитието ще се проведе на 18.11.2012 г. (неделя) от 11:00 часа. Стартът на надпреварата ще бъде даден от Посетителския център на парка - център „Българка” (южен паркинг, квартал Етъра).

Спортното състезание по ориентиране ще се проведе по нова карта на района. Тя обхваща Архитектурно-етнографски комплекс "Етър", Посетителски център на парка и околните квартали. Със съдействието на Клуб по спортно ориентиране „Узана” в мероприятието ще вземат участие над 100 деца от Габрово и региона. Участниците ще се състезават в шест възрастови групи. Ще има и отворена група – „мъже” и „жени”, в която ще могат свободно да се включат всички желаещи. Трасето, по което ще се проведе състезанието преминава през самия комплекс „Етъра”, като по този начин любителите на природата и спорта ще имат възможност да попаднат в автентичната възрожденска обстановка на музея и да се запознаят по нетрадиционен начин с важна част от културно - историческото наследство на Природен парк „Българка”.

Организаторите на проявата са помислили и за победителите в състезанието. Най-добрите ще бъдат наградени на специална празнична церемония, която ще се състои пред Посетителския център. Дирекцията на Природен парк „Българка” е осигурила медали и награди за призовите места във всички възрасти, а за най-малките ориентировачи, които са решили да участват, са подготвени специални изненади. Парк „Българка” отбелязва своята годишнина на 9 август и по традиция и тази година дирекцията предлага на своите посетители и приятели на природата много инициативи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.