1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Празник за Световния ден на водата готвят от екоинспекцията в Шумен

Празник за Световния ден на водата готвят от екоинспекцията в Шумен

Целта е да се провокира любопитство и загриженост у хората към опазване на водата

С празник под надслов „Жива вода" стартират инициативите на РИОСВ-Шумен, посветени на Световния ден на водата. Празникът ще се проведе в информационния център на екоинспекцията на 21 март от 10.00 ч.  Целта е да се привлече вниманието на обществеността, да се провокира любопитство и загриженост у хората към опазване на водата. Темата  за водата е пречупена през народното  творчество - живата вода в българския бит и култура.

Изложба „Извезана в шевица" ще бъде подредена в сградата на екоинспекцията. Експозицията представя 21 бродирани и плетени ръкоделия, идеята за които е извадена от раклата на миналото. Разноцветни мотиви от различни краища на България интерпретират водата, извезана от сръчните ръце на дамите от клуб „Българка" към читалище „Напредък".

Водещи  на празника ще бъдат учениците от екоклуб към ПГОХХТ „Проф. Ас. Златаров". Те ще запознаят присъстващите с историята на Световния ден, а презентацията им е озаглавена „Вода...ти си самият живот!". С интересни гатанки ще бъде привлечена активността и на гостите.

Празникът ще приключи с танц „Вода", изпълнен от деца  и с награждаване на участниците.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.