1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Преди обяд над страната ще има разкъсана облачност, на места до слънчево време

Преди обяд над страната ще има разкъсана облачност, на места до слънчево време

Максималните температури ще бъдат между 22 и 27°

Преди обяд над страната ще има разкъсана облачност, на места до слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Условия за по-значителни валежи има в североизточната част на страната и в планинските райони. Вятърът ще бъде слаб, предимно от северозапад, но по време на гръмотевичните бури ще се усилва и променя посоката си. Максималните температури ще бъдат между 22 и 27°, в София – около 22°, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Анна Дякова, цитирана от агенция КРОСС.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде малко по-високо от средното за май.

Над планините около и след пладне ще има значителна купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд облачността ще се увеличи и на много места ще превали и прегърми. Условия за по-значителни валежи има главно по северното крайбрежие. Максимални температури 22°-24°. Температурата на морската вода е около 18°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.