1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Предлагат ежемесечно почистване на природните паркове в Ловешка област

Предлагат ежемесечно почистване на природните паркове в Ловешка област

Инициативата е на областната администрация и Регионалната дирекция по горите - Ловеч

Почистване на природните паркове по общини и горски стопанства в Ловешка област да бъде организирано в последната събота на всеки месец предлагат съвместно областната администрация и Регионалната дирекция по горите (РДГ) - Ловеч. Двете ведомства взеха активно участие в пролетното почистване тази година, както и в инициативата „Да изчистим Стара планина", проведена на 5 юли под патронажа на зам.-областния управител Цецка Димитрова.

Идеята е всички ведомства на територията на областта, общинските структури заедно с горските стопанства и Регионалната дирекция по горите да вземат участие в ежемесечното почистване на активните туристически пътеки и силно замърсени зони във всеки район. Цецка Димитрова ще координира дейностите в общините Априлци, Луковит, Тетевен и Ябланица, както и прилежащите към тях горски стопанства, а зам.-губернаторът Юнал Мастънов ще организира начинанието в районите Ловеч, Летница, Троян и Угърчин.

Със заповед от 17 юли 2013 г. на РДГ - Ловеч, е разпоредено почистването на всички горски територии да се извършва около районите на дърводобивните площи, а всички фирми, извършващи дейност на територията на дирекцията, ще бъдат контролирани при приемане и освидетелстване на сечищата, като инструктаж за опазване на чистотата трябва да бъде провеждан ежедневно. При неизпълнение на разпореждането, нарушителите ще бъдат санкционирани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.