1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Представят нова туристическа карта на Добруджа на международен форум

Представят нова туристическа карта на Добруджа на международен форум

Еврокомисар Кристалина Георгиева и американски космонавт ще присъстват на световната конференция в курорт Албена

IV-та Международна картографска и ГИС конференция ще се проведе от 18 до 22 юни в Албена. Тя ще се състои под патронажа на българския еврокомисар Кристалина Георгиева, която е потвърдила присъствие. За световния форум са заявени над 100 доклада от 33 държави. Конференцията включва и двудневен семинар на тема „Ранно предупреждение и ръководство при кризи“. Очаква се да пристигнат над 200 учени и специалисти, като сред гостите ще бъде и американски космонавт. 

На международния форум ще бъде представена съвременна туристическа карта на регион Добруджа, която ще бъде издадена на три езика. Съдържанието на картата съответства на клас – съвременни европейски комплексни туристически карти в М 1:100 000. Изданието на български и румънски е съвместно с международния търговски и културен център ГЕОПАН и Университета в Крайова. Тиражът на двете езикови версии е по 3000 броя. На английски ще се издадат 5000 броя в чест на IV-та Международна картографска и ГИС конференция. За представяне в картата ще бъдат поканени добруджански общини, престижни туристически обекти и стопани на културните забележителности на Добруджа.

Инициативата за създаването на картата е подкрепена от Българската картографска асоциация, като от ГЕОПАН са обявили, че в края на май ще приключат картографските дейности.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.